26/6/13

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ



ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Γ.Μ.Ε.)
Βερανζέρου 22, 6ος όροφος, 104 32, ΤΗΛ – ΦΑΞ : 210 5242386

Αθήνα 22 Ιούνη 2013

ΠΡΟΣ:
Τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΚΟΙΝ.:
ΕΝΩΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Μετά από διαδοχικές τηλεφωνικές επαφές που είχε ο πρόεδρος της ΑΣΓΜΕ με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Θεσσαλονίκης ― μια πρωτοβουλία του Δ.Σ. της ΑΣΓΜΕ, προκειμένου να είμαστε ενήμεροι σχετικά με τις ημερομηνίες του συνεδρίου και τις αρχαιρεσίες της ομοσπονδίας σας ― μεταφέρθηκαν στον Πρόεδρο κ. Θώμογλου, οι  ανησυχίες μας για την πρακτική που έχετε ακολουθήσει, ως ηγετική ομάδα μέχρι σήμερα και σας καλέσαμε να εναρμονιστείτε με την κωδικοποίηση.
Και τούτο γιατί έχουμε βαθιά πεποίθηση ότι οι γονείς της Θεσσαλονίκης είναι ένα κρίσιμο κομμάτι του γονεϊκού κινήματος, έχουν κάθε δικαίωμα και ανάγκη να συμμετέχουν και να συνδιαμορφώνουν τις αποφάσεις για το κοινό συμφέρον όλων των λαϊκών οικογενειών και των παιδιών τους και δεν μπορεί να γίνονται παιχνίδι μικροκομματικών επιδιώξεων. Οι απαντήσεις ήταν ασαφέστατες, όσο και αν επιμείναμε. Δηλώνουμε, επίσης, ότι οι διαδοχικές αναβολές της εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης δεν μας άφησαν αδιάφορους για τα μελλούμενα.
Γι’ αυτό επανερχόμαστε μία βδομάδα πριν το Συνέδριο να επισημάνουμε και εγγράφως, τα εξής:

Οι διαφωνίες του παρελθόντος που είχαν να κάνουν με τον τρόπο και το μέτρο εκπροσώπησης των γονεϊκών οργανώσεων στα παραπάνω όργανα, δεν πρέπει να συνεχιστούν και αυτό είναι αποκλειστικά στο δικό σας χέρι. Εξάλλου, αυτό μόνο μπορεί να δηλώνει και η απόσυρσή σας από την δικαστική προσφυγή που είχατε καταθέσει κατά της ΑΣΓΜΕ. Ενημερώνουμε ότι και η πρόσφατη και οι παλιότερες αγωγές σας έναντι της ΑΣΓΜΕ – στις οποίες πάντα φυγοδικούσατε – στοίχισαν πολύτιμους πόρους στην ΑΣΓΜΕ, δηλ. στο γονεϊκό κίνημα.
Σας υπενθυμίζουμε πως οι αντιπρόσωποι στις Ενώσεις, τις Ομοσπονδίες και την Συνομοσπονδία εκλέγονται βάσει των μαθητών που έχουν εκπροσωπηθεί απ΄ τους γονείς τους στις εκλογές και όχι επί του συνόλου του μαθητικού δυναμικού των σχολείων τα οποία νομιμοποιήθηκαν. Βάσει των παραπάνω γίνεται λοιπόν η νομιμοποίηση όλων των Ομοσπονδιών – ουδεμίας εξαιρουμένης – στην ΑΣΓΜΕ. Επισημαίνουμε ότι δεν μπορεί να γίνει δεχτεί η λογική a la cart παραδοχής των κανόνων συμμετοχής, όπως λ.χ. να αποστέλλεται διπλός κατάλογος αντιπροσώπων και να επιλέγει η ΑΣΓΜΕ όποιον θέλει  ή να δεχόμαστε το νόμο μόνο για τους αντιπροσώπους στη Συνομοσπονδία και για τα υπόλοιπα όργανα να εφαρμόζεται άλλο μέτρο. Επανερχόμαστε σ΄ αυτό το ζήτημα ακόμα μία φορά και το θέτουμε υπόψη σας, προκειμένου να ενημερώσετε τις Ενώσεις και τα μέλη της Γ.Σ. της Ομοσπονδίας για να αποφευχθούν τεχνητές εντάσεις την ημέρα του συνεδρίου της ΑΣΓΜΕ που δε βοηθούν ούτε το κίνημα των γονέων, ούτε τις εργασίες του συνεδρίου. Εμείς από την μεριά μας έχουμε εξαντλήσει κάθε προσπάθεια, οφείλετε να σεβαστείτε τα κοινώς παραδεχτά, αν θέλετε να έρθετε στις εργασίες του συνεδρίου.
Τέλος, η ΑΣΓΜΕ εδώ και πάρα πολύ καιρό έχει αποφασίσει να προτείνει στα μέλη της  την δημιουργία ομοσπονδιών σε επίπεδο περιφέρειας. Σας ενημερώνουμε λοιπόν πως το επόμενο διάστημα θα πάρουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για να συντονίσουμε τις προσπάθειες ανάμεσα στις ομοσπονδίες Ημαθίας, Θεσσαλονίκης και Σερρών για τη δημιουργία μιας ενιαίας ομοσπονδίας γονέων περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Με εκτίμηση
το Δ.Σ. της ΑΣΓΜΕ