13/11/14

ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ








 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Στις εκλογές της 5ης Νοέμβρη 2014, για τα υπηρεσιακά συμβούλια, το ψηφοδέλτιο που στήριξε το ΠΑΜΕ βγήκε ενισχυμένο. Συγκεκριμένα, για το ΚΥΣΠΕ/ΚΥΣΔΕ (συγκεντρωτικά εδώ και εδω):
  • Στην Α/βάθμια εκπαίδευση για το ΚΥΣΠΕ το ψηφοδέλτιο που στήριξε ΠΑΜΕ πήρε 8930 ψήφους (από 7129 το 2012), δηλαδή +1801 ψήφους και έφτασε στο 14,08% (από 11,62% το 2012). Εξέλεξε αιρετούς στο ΑΠΥΣΠΕ Αττικής (για πρώτη φορά) και στο ΑΠΥΣΠΕ Β. Αιγαίου, καθώς και στα ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής, Γ’ Αθήνας (για πρώτη φορά), Θεσπρωτίας, Λέσβου, Λευκάδας, Άρτας (με ευρύτερο ψηφοδέλτιο που στήριξε το ΠΑΜΕ).
  • Στη Β/θμια εκπαίδευση για το ΚΥΣΔΕ στους 55 από τους 58 Νομούς, το ψηφοδέλτιο που στήριξε το ΠΑΜΕ πήρε 7456 ψήφους (από 6963 το 2012), δηλαδή +493 ψήφους και έφτασε στο 15,26% (από 12,5% το 2012). Εξέλεξε αιρετούς στο ΑΠΥΣΔΕ Ιονίων Νήσων, στα ΠΥΣΔΕ Πειραιά, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς (παίρνοντας για πρώτη φορά και τους δύο αιρετούς), Φωκίδας, Σάμου (για πρώτη φορά), ενώ, παρά το θετικό αποτέλεσμα, δεν επανεξέλεξε αιρετό στο ΑΠΥΣΔΕ Νοτίου Αιγαίου καθώς και στο ΠΥΣΔΕ Κέρκυρας.
    Η διακριτή ενίσχυση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ τόσο στην Α/θμια, όσο και στη Β/θμια Εκπαίδευση αποτελεί θετική, ελπιδοφόρα εξέλιξη. Το αποτέλεσμα συμβάλλει στη μάχη για την ανασύνταξη του κινήματος.
    Είναι μία μάχη που οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην εκπαίδευση έδωσαν ταυτόχρονα με τη δίμηνη καμπάνια του ΠΑΜΕ και την προετοιμασία του μεγάλου πανελλαδικού συλλαλητηρίου που πραγματοποιήθηκε την 1η Νοέμβρη στο Σύνταγμα και καταγράφηκε ως σημαντικός σταθμός στην πάλη για την ανασύνταξη του κινήματος και τη σύγκρουση με την αντιλαϊκή πολιτική, στον αγώνα για μια ζωή με δικαιώματα.
    Στην ίδια κατεύθυνση συνεχίζουμε για την επιτυχία της Γενικής Απεργίας στις 27 Νοέμβρη.
    Το αποτέλεσμα των εκλογών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια δείχνει ότι σταθεροποιείται ένα σημαντικό κομμάτι εκπαιδευτικών που εμπιστεύεται τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ και ταυτόχρονα εκφράζει μια δυναμική συσπείρωσης νέων δυνάμεων.             
    Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
    Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που στήριξαν τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ και στη μάχη αυτή. Οι αιρετοί που εκλέχτηκαν με τα ψηφοδέλτια που στήριξε το ΠΑΜΕ θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των συναδέλφων κόντρα στην Κρατική Διοίκηση, για την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών της λαϊκής οικογένειας, δεν έχουν καμία δέσμευση απέναντι στη διοίκηση, δε λειτουργούν ρουσφετολογικά.
    Όμως, τα γενικότερα προβλήματα που μας βασανίζουν δεν κρίνονται στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, που το θεσμικό-νομικό πλαίσιό τους κινείται στα προκαθορισμένα πλαίσια της αντιλαϊκής-αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, που κάθε φορά χαράζουν το αστικό κράτος και οι κυβερνήσεις του.
    ΌΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ-ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ
    Αθήνα, 10/11/2014