6/6/15

ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚ – ΕΡΑ(ΣΥΡΙΖΑ) : ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΙΘΡΟΥ ΣΤΗ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!


Με ανακοίνωσή της στις 2 Ιούνη η Γραμματεία Εκπαιδευτικών Θεσ/νίκης του ΠΑΜΕ κατήγγειλε την απόπειρα συμμετοχής της ναζιστικής Χρυσής Αυγής στις εκλογές αντιπροσώπων του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Υπαίθρου Θεσ/νίκης για την 84η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ.
Στην ίδια ανακοίνωση το ΠΑΜΕ καλούσε όλες τις συνδικαλιστικές δυνάμεις να τοποθετηθούν καθαρά ζητώντας από το Δ.Σ. του Συλλόγου να καταγγείλει τη ναζιστική πρόκληση και από την Εφορευτική Επιτροπή να μην κάνει δεκτό και να απορρίψει το ναζιστικό ψηφοδέλτιο.
Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη προσπάθεια  που κάνουν οι ναζιστές-χρυσαυγίτες να εισβάλλουν στην εκπαίδευση και στα σωματεία των εκπαιδευτικών για να σπείρουν το ναζιστικό δηλητήριο και το ρατσιστικό τους μίσος στους δασκάλους και στα παιδιά του λαού μας.
Θυμίζουμε ότι την πρώτη φορά, το πράσινο φως για τη συμμετοχή της Χρυσής Αυγής το άναψε η ίδια η διοίκηση του Υπουργείου Παιδείας της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ τον περασμένο Νοέμβρη, στις εκλογές των υπηρεσιακών συμβουλίων στη Δυτ. Θεσσαλονίκη.
Τώρα, τη δεύτερη φορά, την εγκληματική-ναζιστική Χρυσή Αυγή υποδέχονται επίσημα στο Σύλλογο Υπαίθρου και τις εκλογές του, η ΔΑΚΕ, η ΔΗΣΥ(ΠΑΣΚ) και η ΕΡΑ (ΣΥΡΙΖΑ)!  Μαζί!
Μετά την πρωτοβουλία-καταγγελία του ΠΑΜΕ το θέμα του χρυσαυγίτικου ψηφοδελτίου συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαίθρου στις 3 Ιούνη και οι ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ-ΕΡΑ(ΣΥΡΙΖΑ) αποφάσισαν τη συμμετοχή του ναζιστικού
ψηφοδελτίου στις εκλογές του Συλλόγου Υπαίθρου της 10ης Ιούνη!
Οι ευθύνες των ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ-ΕΡΑ(ΣΥΡΙΖΑ)  που πήραν αυτήν την απόφαση είναι βαρύτατες. Πρόκειται για μια απόφαση-ντροπή για το συνδικαλιστικό κίνημα των εκπαιδευτικών!
Στην προσπάθειά τους, μάλιστα, να δικαιολογήσουν την απόφασή τους οι ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ-ΕΡΑ(ΣΥΡΙΖΑ) έφτασαν στο σημείο να δηλώνουν ότι τάχα «δεν μπορεί να αποδειχθεί ότι το ψηφοδέλτιο αυτό και ο μοναδικός του υποψήφιος είναι φασιστικό μόρφωμα»(!) την ώρα που γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο επίδοξος μόνος υποψήφιος του  είναι αποσπασμένος στο βουλευτικό γραφείο του χρυσαυγίτη υπόδικου βουλευτή Ματθαιόπουλου!
Δήλωσαν ακόμα ότι «υπάρχει περίπτωση ασφαλιστικών μέτρων από τους χρυσαυγίτες με σκοπό την αναβολή των εκλογών και τη μη συμμετοχή αντιπροσώπων του Συλλόγου στη Γ.Σ. της ΔΟΕ» λες και τα σωματεία δεν έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίζουν μόνα τους την εσωτερική τους λειτουργία με βάση το καταστατικό τους, λες και το θέμα είναι νομικίστικο και όχι καθαρά συνδικαλιστικό-πολιτικό!
Αυτό το ίδιο το καταστατικό του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Υπαίθρου Θεσσαλονίκης είναι που ορίζει την απόρριψη συμμετοχής των φασιστών και ναζιστών γιατί, ακριβώς, ο φασισμός κι ο ναζισμός έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τις βασικές αρχές και τους σκοπούς του.
Η Εφορευτική Επιτροπή των εκλογών της 10ης Ιούνη του Συλλόγου Υπαίθρου δεν έχει παρά να εφαρμόσει αυτό το καταστατικό και να μην επιτρέψει τη συμμετοχή του ναζιστικού ψηφοδελτίου στις επικείμενες εκλογές.  
 Άλλωστε όλοι γνωρίζουν ότι η μόνη αρμόδια για τη νομιμοποίηση όλων των αντιπροσώπων ότι είναι η Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων της ΔΟΕ και κανείς άλλος.
Το θέμα τέθηκε από τους εκπροσώπους του ΠΑΜΕ και στο Δ.Σ. της ΔΟΕ με την πλειοψηφία να κρατάει τη στάση του Πόντιου Πιλάτου.
Αλήθεια, όμως, οι λαλίστατοι και πολυγραφότατοι συνδικαλιστές των Παρεμβάσεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ γιατί κατάπιαν τη γλώσσα τους και αρκέστηκαν στην αρνητική τους ψήφο εντός του Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαίθρου; Μήπως για να μη στενοχωρήσουν τα συνεταιράκια τους της ΕΡΑ(ΣΥΡΙΖΑ) με τους οποίους συνεργάζονται σε κοινά ψηφοδέλτια στους 9 από τους 10 Συλλόγους Πρωτοβάθμιας στη Θεσσαλονίκη και σε δεκάδες άλλους σε όλη τη χώρα; Δεν θυμούνται τα «αριστερά προγραμματικά προεδρεία» που προτείνανε μαζί με την ΕΡΑ(ΣΥΡΙΖΑ) για το Σύλλογο της Υπαίθρου;
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Απομονώστε τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής!
Ο φασισμός-ναζισμός δεν είναι μια ακόμα ιδεολογία. Είναι το ίδιο το έγκλημα.
Το ναζιστικό δηλητήριο του μίσους και του ρατσισμού δεν έχει θέση στα σχολεία! Οι χρυσαυγίτες εκπαιδευτικοί  δεν έχουν θέση στα σωματεία!
Όλοι εμείς οι εκπαιδευτικοί έχουμε υποχρέωση να αποκαλύψουμε στα μάτια των μαθητών μας τον πραγματικό ρόλο της Χρυσής Αυγής. Να πούμε τα πράγματα με  το όνομά τους!
Η Χρυσή Αυγή αποτελεί ναζιστικό, φασιστικό μόρφωμα, που έχει αποστολή το χτύπημα του εργατικού-λαϊκού κινήματος. 
Στηρίζεται για το σκοπό αυτό, ποικιλόμορφα από το σύστημα, από το αστικό κράτος, από τη μεγαλοεργοδοσία.
Η εγκληματική ιδεολογία και δράση της Χρυσής Αυγής είναι ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων, αντίθετα στηρίζει τα συμφέροντα των καπιταλιστών.
Η δολοφονική της δράση έχει πια αποκαλυφθεί και γι’ αυτό δικάζεται τούτο τον καιρό για τις εγκληματικές της ενέργειες.
Το τσάκισμα του φασισμού-ναζισμού είναι υπόθεση του εργατικού-λαϊκού κινήματος. Όσο δυναμώνει το εργατικό-λαϊκό κίνημα, ο ταξικός του προσανατολισμός, θα απομονώνεται η επιρροή της Χρυσής Αυγής, θα αποκαλύπτεται στις συνειδήσεις των εργαζομένων.
Το δυνάμωμα του ΠΑΜΕ παντού –και στις εκλογές του Συλλόγου Υπαίθρου- είναι ο πιο αποτελεσματικός φραγμός στο ναζιστικό δηλητήριο και η καλύτερη απάντηση στις άθλιες μεθοδεύσεις του παλιού και του νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Θεσσαλονίκη, 5 Ιούνη 2015