11/6/16

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ) ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ. στους Ο.Τ.Α.


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
Δυνάμεις  του Π.Α.ΜΕ.  στους ΟΤΑ

Συναδέλφισες- Συνάδελφοι,
Οι εργαζόμενοι και το συνδικαλιστικό κίνημα στη χώρα μας δέχονται μια πρωτοφανή, ολομέτωπη επίθεση από ΕΕ, ΔΝΤ και κυβερνήσεις παλιές και νέες, στο πλαίσιο της καπιταλιστικής κρίσης των τελευταίων χρόνων. Πρόσφατα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πέρασε από τη Βουλή όλα όσα δεν πρόλαβαν να περάσουν οι προηγούμενοι. Ακολουθούν τα εργασιακά, οι ομαδικές απολύσεις, νέες μειώσεις σε μισθούς, απαγόρευση απεργιών και περιορισμός συνδικαλιστικής δράσης, ιδιωτικοποιήσεις, πλειστηριασμοί και ο κατάλογος των θυσιών για την ανάκαμψη των κερδών του κεφαλαίου δεν έχει τέλος
Μέσα σ’ αυτόν τον καταιγισμό των αντιλαϊκών μέτρων, οι συνδικαλιστικές παρατάξεις «Συνδικαλιστική Ανατροπή» (πρώην ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ) και «Αγωνιστική Κίνηση» (ΜΕΤΑ) ασχολούνται με “σοβαρότερα” προβλήματα. Αλληλοκατηγορούνται για ζητήματα που παρόλο που είναι υπαρκτά, πολύ λίγο απασχολούν τους συναδέλφους που καθημερινά έχουν να αντιμετωπίσουν την καπιταλιστική βαρβαρότητα που τσακίζει τις ζωές τους και το μέλλον των παιδιών τους. Εκφυλίζουν με τις ενέργειές τους συλλογικές διαδικασίες και συλλογικά όργανα,  οδηγώντας τους συναδέλφους σε μεγαλύτερη απογοήτευση και  απομάκρυνση από το Σύλλογο. Ήταν οι ίδιες αυτές παρατάξεις που μαζί πορεύθηκαν στο προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο σε κοινό ψηφοδέλτιο, κάτω από τις σημαίες των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕ-ΟΤΑ. Έσπειραν αυταπάτες λέγοντας ότι αν φύγουν οι «προηγούμενοι» και έρθουν οι «επόμενοι» η ζωή μας θα γίνει καλύτερη και τώρα θερίζουν απογοήτευση και μοιρολατρία με τους εργαζόμενους στο περιθώριο.
Η «Συνδικαλιστική Ανατροπή» (η επί δεκαετίες ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ), έχοντας την απόλυτη πλειοψηφία στο Δ.Σ. αλλά και τη στήριξη της Διοίκησης του Δήμου με την οποία βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία, προσπαθεί να βάζει εμπόδια στις αγωνιστικές διαθέσεις των συναδέλφων ώστε να μην αντιδρούν και να δουλεύουν χωρίς να μιλάνε. Ανέχεται τον εκφοβισμό σε χώρους δουλειάς και μάλιστα πολλές φορές τον διευκολύνει. Η «Αγωνιστική Κίνηση» (ΜΕΤΑ-Συνδικαλιστικός φορέας του ΣΥΡΙΖΑ και της ΛΑΕ ), αρχικά εκφραστής του νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού, αφού βλέπει ότι η «πρώτη φορά αριστερά» αποδείχτηκε «ακόμα μια φορά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ» προχωρά σε κινήσεις (όπως η παραίτηση όλης της παράταξης από τις 3 θέσεις που κατέχει στο Δ.Σ.)  που το μόνο που θα καταφέρουν είναι η περαιτέρω απαξίωση του Σωματείου μας και γενικότερα του συνδικαλιστικού κινήματος από τους εργαζόμενους. Η παραίτηση από το Δ.Σ. στη δεδομένη στιγμή και για τους συγκεκριμένους λόγους δεν αποτελεί πράξη διαμαρτυρίας ούτε συμβάλει στην ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος, για την υποχώρηση του οποίου ευθύνονται και οι μεν και οι δε παρά τα κροκοδείλια δάκρυα που χύνουν.
Τα προβλήματα θα οξύνονται όλο και περισσότερο. Όσοι εξακολουθούν να στηρίζουν αυτές τις δυνάμεις και ελπίζουν ακόμα πως οι παρατάξεις αυτές θα δώσουν λύσεις στα προβλήματά μας αυταπατώνται και γίνονται συνυπεύθυνοι στην όξυνση και τη διαιώνιση των προβλημάτων αλλά και στη συρρίκνωση  του συνδικαλιστικού μας κινήματος.
 Η Δ.Α.Σ. που ανήκει στις δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ. στους Ο.Τ.Α., σταθερά και αταλάντευτα όλα αυτά τα χρόνια επέμενε να λέει την αλήθεια στους εργαζόμενους χωρίς περιστροφές. Επέμενε να δείχνει τον πραγματικό ένοχο, το σύστημα που επιτρέπει σε λίγους κηφήνες να ιδιοποιούνται τον πλούτο που παράγουν εκατομμύρια λαού, τον καπιταλισμό. Προειδοποίησε έγκαιρα γι αυτά που θα συνέβαιναν. Γι αυτό μπορούμε να κοιτάμε τους συναδέλφους κατάματα και να τους λέμε: Γυρίστε τους την πλάτη. Σημαδέψτε κατευθείαν στην καρδιά του τέρατος και όχι στα πόδια. Μη δέχεστε κάτι λιγότερο από αυτό που αξίζουν τα παιδιά σας. Εμπιστευθείτε τις δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ. Συμπορευτείτε με το ταξικό οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα. Ενάντια σ’ αυτούς που θέλουν εμάς και τα παιδιά μας φτηνά εργατικά χέρια για να κερδίζουν ακόμη περισσότερα και να γεμίζουν τα σεντούκια τους. Ενάντια σε Ε.Ε-Δ.Ν.Τ.-Κυβερνήσεις και Διοικήσεις Δήμων & Περιφερειών.
Η πρόταση μας είναι η εξής: Επειδή έγινε μαζική παραίτηση από το Δ.Σ.  μίας ολόκληρης παράταξης και όχι ορισμένων μεμονωμένων μελών και έχει ούτως ή άλλως αλλοιωθεί η βούληση των μελών του Συλλόγου όπως αυτή εκφράσθηκε στις τελευταίες εκλογές του Δεκέμβρη του 2014, να γίνουν εκ νέου κανονικές εκλογές για την ανάδειξη όλων των μελών, δηλαδή νέου Διοικητικού Συμβουλίου (με παραίτηση όλων των εναπομεινάντων μελών αν χρειασθεί) και όχι συμπληρωματικές μόνο για τις θέσεις που μένουν κενές.      


ιουνησ 2016