6/10/16

Κινητοποιήσεις για την υγεία την Πέμπτη 6 Οκτώβρη

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία σε όλη τη χώρα την Πέμπτη 6 Οκτώβρη.
Στην Αττική έχει προκηρυχθεί στάση εργασίας (7 π.μ. - 11 π.μ.) και εκείνες τις ώρες οργανώνονται συγκεντρώσεις σε νοσοκομεία, οι οποίες θα καταλήξουν με πορεία στο υπουργείο Υγείας. Τη συμμετοχή του στην παναττική στάση εργασίας αποφάσισε το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, ενώ στις κινητοποιήσεις καλούν με ανακοινώσεις τους ΟΕΝΓΕ και ΑΔΕΔΥ.
Στον «Ευαγγελισμό», οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας από τις 7 π.μ. έως τη λήξη της πρωινής βάρδιας και σε συγκέντρωση στις 9 π.μ., στα Επείγοντα. Στην υπόλοιπη χώρα, οι υγειονομικοί προχωρούν σε 24ωρη απεργία, στο πλαίσιο της οποίας θα γίνουν συγκεντρώσεις.
Στη Θεσσαλονίκη τα Σωματεία του Θεαγένειου Νοσοκομείου και του Ιπποκράτειου καλούν σε συγκέντρωση στις 10.30 π.μ., έξω από την 4η Υγειονομική Περιφέρεια.
Στο Ηράκλειο το Σωματείο Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου καλεί σε συγκέντρωση στις 11.30 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας. Μαζί τους θα διαδηλώνουν και οι συνταξιούχοι της Κρήτης.
Στη Λάρισα η Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση στην κεντρική είσοδο του Γενικού Νοσοκομείου στις 10.30 π.μ.
Στη Λευκάδα το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας - Βόνιτσας καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Γενικό Νοσοκομείο της Λευκάδας στις 11 το πρωί.
Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις κινητοποιήσεις απευθύνει η Πανελλαδική Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ).
Το ΠΑΜΕ διεκδικεί:
- Τώρα μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων που εργάζονται με ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους με πλήρη
δικαιώματα.
- Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ με σύγχρονους όρους και δικαιώματα. Κάτω τα χέρια από το ανθυγιεινό επίδομα.
- Να αποκατασταθούν άμεσα όλες οι απώλειες που είχαμε, μισθολογικές, ασφαλιστικές, εργασιακές. Μέτρα προστασίας της μητρότητας για όλους τους εργαζόμενους.
- Αποκλειστικά Δημόσια - Δωρεάν, Καθολική και Υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση. Να πληρώσει το κράτος και η εργοδοσία.
-Τα σχέδια της κυβέρνησης για την Ψυχική Υγεία και την ΠΦΥ να μη φθάσουν στη Βουλή!
- Αποκλειστικά Δημόσια, Δωρεάν και Σύγχρονη Υγεία - Πρόνοια για όλο το λαό. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση.